dehoogstetoren.nl

Heading 2

Heading 3

Heading 2

Spoorparkeergarage Maasstad Ziekenhuis                    ​2009 - 2011

De spoorzijde bij nacht.
Een parkeergarage van ± 350 meter lang in Rotterdam Lombardijen was afgekeurd door de welstandscommissie en moest 'visueel aantrekkelijker’ worden gemaakt. Het naast-gelegen Maasstad Ziekenhuis kijkt er namelijk direct op uit. ​​

Ik heb gekozen voor een meer 'natuurlijk' aandoende, transparante gevelbekleding. Dit om het ‘koude’ karakter van een parkeergarage die van staal en beton is te compenseren. Daarvoor heb ik één zeshoekig aluminium paneel in zes verschillende uitvoeringen ontworpen. Elk van de zes verschillende panelen heeft een andere kleur groen, maaswijdte en dichtheid.

De parkeergarage is in september 2011 in gebruik genomen.

De ziekenhuiszijde met loopbrug.
Een studie naar verschillende gradiënten qua kleur, maaswijdte en dichtheid.
Een voorbeeld van een verloop van zes gradiënten. Dedonkerdere panelen worden bovendien ook nog dichter tegen de gevel bevestigd.
Het bevestigen van de speciaal ontworpen panelen. Uiteindelijk zijn deze gemaakt van gepoedercoat aluminium.